De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op dinsdag 09 augustus 2022 om 23.57 uur.

Zonnig en warm zomerweer.

Waarschuwingen 
Vanaf vandaag is code geel van kracht vanwege aanhoudende hitte.
Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het zuiden tot plaatselijk 10°C in het noorden. Boven land staat er weinig wind, langs de kust staat er een matige noordoostenwind.

Vanochtend is het zonnig en droog. De noordoostenwind is matig.

Vanmiddag is er veel ruimte voor de zon en is het droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 24°C in het Waddengebied en 31°C in het zuiden. De wind is oostelijk en matig. Aan zee wordt de wind in de loop van de middag noordwest.

Vanavond is er weinig bewolking en het blijft droog. Aan zee en op het IJsselmeer is de noordoostelijke wind matig, landinwaarts staat er weinig wind.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden en 16°C in het zuiden. Aan zee en op het IJsselmeer staat er een matige noordoostenwind, boven land is er weinig wind.

Morgenochtend is het zonnig en droog. De wind is matig en komt uit het oosten.

Morgenmiddag schijnt de zon volop. In het midden en zuiden van het land wordt het met ca. 31°C tropisch warm, in het uiterste noorden ligt de temperatuur rond 27°C. De wind is matig en komt uit het oosten, in de loop van de middag wordt de wind aan zee noordelijk.

Morgenavond is het nagenoeg onbewolkt. Er staat weinig wind, aan zee is de wind matig en komt uit het noordoosten. (Bron: KNMI)