De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 05 december 2019 om 17.37 uur.

Bewolkt en lokaal mist. Morgen regen

Het is zwaar bewolkt en nevelig, op sommige plaatsen komt lokaal nog mist voor. De zichten lopen geleidelijk op. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

In de avond en in de nacht naar vrijdag is het overwegend bewolkt en valt er lokaal lichte motregen. In het zuidoosten komt eerst nog een enkele opklaring voor, terwijl er vooral in het noorden eerst nog mist kan voorkomen. De minimumtemperaturen variëren van -1°C in het zuidoosten tot +8°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind neemt verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer. Langs de noordkust kan enige tijd een stormachtige wind komen te staan, 8 Bft. Daar zijn dan ook zware windstoten rond 80 km/uur mogelijk. In de nacht neemt de wind langzaam iets af.

Morgen overdag is het bewolkt en regenachtig. De middagtemperatuur ligt tussen 6°C in zuidoosten tot 10°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft. In de avond komen enkele buien voor, mogelijk met onweer en later in de avond draait de wind langs de kust naar west tot noordwest. (Bron: KNMI)