De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 29 juli 2021 om 00.32 uur.

Vannacht enkele buien. Overdag perioden met zon en slechts lokaal een bui

Vannacht trekt er een gebied met buien over het land, met de meeste buien in de noordwestelijke helft. Elders blijft het overwegend droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidwestelijke wind is boven land meest matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft, eerst ook af en toe hard, 7 Bft.

In de vroege ochtend trekken de meeste buien noordoostwaarts weg. Daarna zijn er perioden met zon, vooral in het noorden en westen. Met name landinwaarts komen nog enkele lichte buien voor. De middagtemperatuur is ca. 21°C. Er staat een enigszins vlagerige west- tot zuidwestenwind. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, 6 Bft, in het Waddengebied mogelijk af en toe hard, 7 Bft. In de loop van de avond neemt de wind af.

In de nacht naar vrijdag zijn er brede opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. De minima liggen rond 13°C. De zuid- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak, in de kustgebieden naar matig en in het Waddengebied vrij krachtig.

Vrijdagochtend raakt het van het westen uit overwegend bewolkt en gaat het af en toe regenen. In het zuidoosten en oosten blijft het nog tot halverwege de middag droog en schijnt de zon af en toe. De maxima lopen uiteen van 18°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten en oosten. De wind is overwegend zuidelijk en neemt in de loop van de middag toe toe naar matig, in de kustgebieden wordt de wind vrij krachtig tot krachtig en langs de kust in de avond mogelijk hard 7 Bft. (Bron: KNMI)