De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 29 maart 2020 om 03.32 uur.

Koud met vandaag veel wind. Vooral maandag enkele buien

Vannacht zijn er op de meeste plaatsen brede opklaringen. In het westen is er meer bewolking en komen enkele buien voor, plaatselijk met korrelhagel, in de rest van het land is het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C landinwaarts tot 5°C aan zee. De noordenwind is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Overdag is er in het westen en noordwesten veel ruimte voor de zon. In het oosten en zuidoosten is er meer bewolking en kan er wat lichte regen of een winterse bui voorkomen. De noord- tot noordoostenwind neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind hard. De maxima liggen rond 7°C, maar door de stevige wind voelt het nog een stuk kouder aan.

In de nacht van zondag op maandag zijn er eerst brede opklaringen en gaat het landinwaarts licht vriezen. In de kustgebieden blijft de temperatuur (net) boven het vriespunt. In de loop van de nacht raakt het in het noorden bewolkt en tegen de ochtend kan er daar een enkele (winterse) bui vanaf zee binnendrijven. De wind draait geleidelijk naar noordwest en neemt af naar zwak tot matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig.

Maandag overdag trekt een gebied met bewolking en buien van noord naar zuid over het land. In de ochtend kunnen de buien landinwaarts lokaal nog een winters karakter hebben. Later in de middag en in de avond wordt het van het noorden uit droog en klaart het op. De maximumtemperaturen liggen rond 8°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige, noord- tot noordwestenwind. (Bron: KNMI)