De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 29 november 2020 om 12.32 uur.

Van het oosten uit opklaringen. Morgen regen

In het westen en zuiden is het overwegend bewolkt. Van het oosten uit breiden opklaringen zich langzaam over het land uit en gaat de zon op steeds meer plekken schijnen. In het zuidwesten kan de bewolking echter hardnekkig zijn. Met een middagtemperatuur van ca. 4°C wordt het een vrij koude dag. De oostenwind is zwak tot matig.

Komende nacht neemt van het westen uit de bewolking toe. Verder landinwaarts is het nog vrij helder en kunnen nog enkele mistbanken ontstaan. De wind ruimt naar zuid tot zuidwest en is matig. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt vlak aan zee tot -4°C verder landinwaarts.

De bewolking trekt overdag oostwaarts en in de ochtend gaat het in het westen af en toe regenen. In de loop van de middag en avond trekt een regengebied van noordwest naar zuidoost over het land. De maximumtemperatuur wordt pas in de loop van de avond bereikt en loopt uiteen van 5°C in Zuid-Limburg tot 10°C aan zee. De wind ruimt later op de dag naar west tot zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig, later mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)