De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 21 oktober 2019 om 09.55 uur.

Vooral in het westen, midden en noorden regen, van het zuiden uit droger.

Het is bewolkt en vooral in het westen, midden en noorden valt regen of motregen. In het (noord)oosten komt aanvankelijk lokaal mist voor. In de loop van de ochtend wordt het van het zuiden uit op de meeste plaatsen droog en breekt vooral in het zuiden en oosten af en toe de zon door. In de middag kan er met name in het noorden en westen nog een lichte bui voorkomen, elders blijft het overwegend droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 12°C in het noordwesten tot 16°C in het (zuid)oosten. De matige, aan de kust eerst vrij krachtige wind draait in de loop van de dag van noordoost naar zuidwest.

Komende nacht zijn er in het westen enkele opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Tijdens langdurige opklaringen kan er mist ontstaan. De minima komen uit rond een graad of 9. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Dinsdag overdag verdwijnt in de loop van de ochtend de eventuele mist. Er is veel bewolking maar af en toe zijn er ook opklaringen. Het blijft droog. De maxima komen uit rond 15°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, in de kustgebieden is de wind aanvankelijk west- tot noordwestelijk.