De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 02 juli 2020 om 15.16 uur.

Perioden met zon en vooral in de oostelijke nog een bui.

Er zijn perioden met zon en vooral in de oostelijke helft van het land komt nog een enkele bui voor met daarbij nog een kleine kans op onweer. Vanavond wordt het vrijwel overal droog. De temperatuur ligt rond 20°C en de westelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van lokaal 9°C in het noordoosten tot 15°C langs de westkust. De wind is west tot zuidwest en zwak, aan de kust matig.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en komt er lokaal nog een lichte bui voor. In de loop van de dag komen er van het westen uit steeds vaker perioden met zon. In de avond zijn er in het midden en zuiden brede opklaringen en is het droog. In het noorden raakt het dan bewolkt en kan het af en toe gaan regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot lokaal 23°C in het zuiden en oosten. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, aan de kust vrij krachtig en in de middag en avond krachtig. (Bron: KNMI)