De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zaterdag 10 april 2021 om 13.33 uur.

Bewolkt en nat weekeinde.

Het is bewolkt. In de zuidelijke helft valt regen die zich gedurende de dag over de rest van het land uitbreidt. Het noorden wordt pas in de avond bereikt. De maximumtemperatuur ligt rond 7 à 8°C. De oost- tot noordoostenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In het uiterste zuidoosten is de wind zwak en veranderlijk.

In de nacht naar zondag is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In het noorden kan er ook natte sneeuw voorkomen. De minima komen uit tussen lokaal 1°C in het noorden tot 7°C in het zuidoosten. De wind is overwegend noordoostelijk en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig. In Limburg wordt de wind tijdelijk zwak veranderlijk.

Zondag begint de dag met bewolking en op veel plaatsen regent het dan nog. In het zuidoosten is er kans op natte sneeuw. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en mogelijk klaart het wat op in het westen van het land. De middagtemperaturen liggen tussen 4°C in het noorden en 6°C in het zuiden. De noord- tot noordwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer eerst nog krachtig tot hard. (Bron: KNMI)